Campingpladser i Europa

(Gardasøen Camping, Italien)

Find den perfekte campingplads i Europa.

Hvilket land skal jeg vælge?
Der er mange overvejelser der skal gøres, når det kommer til valg af land. Du skal først og fremmest tænke på, om du er mest til en flot natur, eller om du blot ønsker at der skal være gode faciliteter på pladsen. Nogle af de lande, som gør meget ud af at give dig en oplevelse der er ud over det sætvandelige når det kommer til naturen, er lande som Italien, Frankrig, og Tyskland. Disse 3 lande er klart danskernes favoritdestinationer, når det kommer til valg af campingland. Hvad der er din favorit er op til dig, men her kommer der i hvert fald nogle ting du bør overveje, inden i kører afsted mod campingpladsen.

Hvilke faciliteter har jeg brug for på min campingferie?
Hvis i har planlagt, at i skal ud og opleve en masse, bruger i jo ikke lige så lang tid på campingpladsen. Det vil automatisk betyde, at behovet for mange faciliteter falder automatisk. Forventer i derimod, at i skal tilbringe det meste af tiden inde på campingpladsen, er det vigtigt at der er de faciliteter i ønsker.
det kan godt blive nogle lange uger på campingpladsen, hvis både børn og voksne ikke har noget at give sig til. Derfor er det en god idé at undersøge, om der på campingpladserne er ting som minigolf, fodboldbaner, legepladser, muligheder for at bade, samt andre ting som netop i syntes kunne være rart at have på sin campingferie. De fleste campingpladser opfylder dog disse krav, så ting som f.eks. naturen, aktiviteterne, og placeringen bør også undersøges og overvejes før udrejse.

Har jeg virkelig brug for WiFi? Skal vi have en pool eller skal vi ligge tæt på stranden?
Hvis du er afsted for bare at komme ud og opleve noget, kan eller bare syntes det er rart at holde sig opdateret på hvad der sker derhjemme, så er det en god idé at undersøge, om campingpladsen har Wi-Fi. Er du derimod på ferie for at slappe af, og for at opleve den flotte natur osv., så kan Wi-Fi være en god ting, bevidst at vælge fra. På den måde tvinger man sig selv ti at være mere nærværende, men dette kan for mange familier godt være svært.
Med den teknologi vi efterhånden har, er Wi-Fi for mange en uundværlighed, men det kan varmt anbefales, at holde campingferien uden Wi-Fi. Mange campingpladser har desuden små internet-caféer, som man kan benytte hvis det går helt galt.

Er der legeplads til børnene?
Dette er sædfølgeligt kun relevant for dig der har børn med på ferien, men har du det, så er dette også en af de ting som er vigtige at undersøge. Børnene skal også have noget at kunne give sig til, og jo bedre legepladsen er, jo gladere bliver børnene, hvilket enhver forældre vil være glad for på en campingferie. Mange campingpladser har kæmpestore legepladser, så undersøg også dette inden i tager af sted. Dette er en af de ting der kan tippe valget i sidste ende.

Vil du deltage i arrangementer, som campingpladsen afholder eller har det ikke værdi for dig?
Nogle campingpladser gør meget ud af, at lave ting sammen med de andre campister på pladsen. Nogle steder holder fodboldaftner, nogle gåture, løbeture og svømmeture, mens andre gør noget helt tredje. Hvis i vægter disse sociale ting højt, er det en god ting at undersøge, men ønsker i derimod blot at holde jer lidt for jer selv, er naturen igen en af de ting som i bør kigge på.

Ellers gælder det bare om at komme af sted på camping i Europa, så i kan opleve verden på en ny måde.